Pages

Sunday, 23 June 2019

Jubilee Park, Canary Wharf

Jubilee Park is effectively a roof garden built above an underground railway station. It was designed by the office of Jacques Wirtz. The central feature is a raised serpentine water channel with rough stone walls. Other walls are planted with tall grass species and over 200 Metasequoia trees were planted in irrigated containers. Planting was completed in 2002. On hot still sunny days the space is very well used.

Part of the raised water channel

Each part of the water channel has a small fountain at it's center

A relaxing and well designed water feature
Each section has a mini waterfall so each part is connected

One of the small bubbling fountains
The raised water channel divides the space in an un-steam-like manner, a reminder of the artificiality of the context. The Metasequoias are an odd choice but they too are flourishing. The lively grass mounding is good for sunbathers and a welcome contrast with the Gotham City aspect of Canary Wharf.

Many selfies I'm sure are taken

There also plenty of space to lose yourself in a book

Places to sit and just reflect

The design style can be classified as Postmodern. It has a strong theme and is not rectilinear. While looking up there is no doubt you are in the middle of the capital's financial Centre
 
Massive and impressive glass buildings

You can sit and watch live cricket on two huge screens

So tall!


No comments:

Post a Comment